Τα «γυρίζει» για Tesla η Morgan Stanley - Βουτιά για τη μετοχή

Μπορεί μόλις πριν από ένα μήνα η Morgan Stanley να χαρακτήριζε την Tesla "too big too fail", δηλαδή υπερβολικά μεγάλη (ισχυρή) για να χρεοκοπήσει, ωστόσο τώρα η αμερικανική τράπεζα τα... γυρίζει, κάνοντας στροφή 180 μοιρών αφότου μελέτησε τα οικονομικά αποτέλεσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας για το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα,

η επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε δραστική περικοπή της τιμής-στόχου (12μήνου) για τη μετοχή της Tesla, από τα 376 στα 291 δολάρια.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Tesla καταρρέει κατά 3,5% στα 282 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 47 δισεκ. δολάρια.

Η Tesla παρουσίασε καθαρές ζημίες ύψους 709,6 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι απωλειών ύψους 330,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με το EBITDA να είναι αρνητικό, στα 3,35 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά, στα 3,41 δισεκ. δολάρια, έναντι 2,70 το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η Morgan Stanley μείωσε, επίσης, την πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk, στο 9,8% από 14,3%, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κίνηση αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για τη συρρίκνωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε, την ίδια στιγμή, η υποδεέστερη παραγωγή οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική τράπεζα διατήρησε σε «Equal-weight» τη σύσταση, χωρίς να την υποβαθμίσει σε «Underweight».

Keywords
Τυχαία Θέματα