Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Δυτική Όχθη μετά τους νεκρούς της Παρασκευής

Νέα επεισόδια ξέσπασαν το Σάββατο στη Δυτική Όχθη με Παλαιστίνιους να διαδηλώνουν στη Βηθλεέμ κατά της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν πορεία από την πόλη Χαν Γιουνίς στον φράχτη που έχει στήσει το Ισραήλ με διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν ότι στο σημείο βρίσκονται σε ετοιμότητα ασθενοφόρα.

Στην ίδια πόλη πραγματοποιήθηκε η κηδεία ενός εκ των τεσσάρων

νεκρών της πρώτης «ημέρας της οργής», όπως έχουν ονομάσει τις διαδηλώσεις τους οι Παλαιστίνιοι.

Οι δυο ήταν μέλη της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, ενώ ανάμεσα στους άλλους δύο βρίσκεται ένα βρέφος έξι μηνών.

Τα δύο μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν όταν ισραηλινός πύραυλος ισοπέδωσε μια εγκατάσταση της οργάνωσης στην περιοχή Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα.

Ο βομβαρδισμός αυτός έγινε σε απάντηση των ρουκετών που εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

«Σε απάντηση στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου Ισραήλ την Παρασκευή, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν τέσσερις εγκαταστάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», εξήγησε ο ισραηλινός στρατός.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις είναι «δύο εργοστάσια κατασκευής όπλων, μία αποθήκη όπλων και ένα στρατιωτικό συγκρότημα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς, οι δύο Παλαιστίνιοι ηλίκίας 28 και 30 ετών, σκοτώθηκαν από μια επιδρομή εναντίον βάσης του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα