Συνεχίζονται οι αμερικανικές πιέσεις στην Ευρώπη - Το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα

Με πτώση άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες των επενδυτών από την αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ σχετικά με το αν θα μπορέσει τελικά ο πρόεδρος Τραμπ να εφαρμόσει τις αναπτυξιακές πολιτικές που έχει εξαγγείλει.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με απώλειες 0,28%, με σχεδόν όλους τους τομείς και τους μεγάλους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,44%, ο DAX στη Φρανκφούρτη 0,10%, ο CAC 40 στο

Παρίσι 0,06%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρούσε κατά 0,52%.

Στις ΗΠΑ, οι πολιτικές αναταράξεις είναι έντονες μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ είχε ασκήσει πιέσεις στον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να εγκαταλείψει τις έρευνες κατά του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικ Φλυνν.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, διορίστηκε ως ειδικός ανακριτής ο πρώην επικεφαλής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, προκειμένου να ηγηθεί έρευνας για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, γεγονός που προκάλεσε αναταράξεις στις αγορές.

Στα εταιρικά νέα, ο tour operator, Thomas Cook, ανακοίνωσε άνοδο στα έσοδα α' τριμήνου, σύμφωνα και με τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς η ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική ενόψει και της κρίσιμης καλοκαιρινής περιόδου. Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι βλέπει ισχυρή ζήτηση για προορισμούς στη Νότια Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, Merck, ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το α' τρίμηνο. Τα κέρδη από βασικά προϊόντα και δραστηριότητες έκαναν άλμα 14,5% λόγω της ισχυρής επίδοσης των κλάδων υγειονομικής περίθαλψης και επιστημών ζωής.

Το μεσημέρι, συνέρχεται υπουργικό συμβούλιο με τα μέλη της νέας κυβέρνησης, την ώρα που η υποστήριξη στο πρόσωπο Μακρόν φαίνεται να ενισχύεται ενόψει των γαλλικών εθνικών εκλογών τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive, αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ θα μπορέσει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα