Συνεχίζεται η ανοδική προσπάθεια στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Την ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά 14μηνών συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Wall Street.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,95% στις 23.899 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,95% υψηλότερα στις 6.845 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,93% στις 2.570 μονάδες.

Τα επενδυτικά βλέμματα είναι στραμμένα στη Fed και την ομιλία του Τζέρομ Πάουελ για τα επιτόκια, όπου παρότι αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα αύξηση επιτοκίων, ωστόσο η πιθανότητα

γι αυτό έχει υποχωρήσει στο 66,3% από 77,5% την προηγου΄μενη εβδομάδα, με βάση τα στοιχεία του CME Group.

Ανεξαρτήτως αυτού ωστόσο, και έστω πως η Fed ανεβάσει σήμερα τα επιτόκια, η αγορά δείχνει να προεξοφλεί κάποιο σινιάλο για χαλαρότερη νομισματική πολιτική στο μέλλον, εν μέσω και της γενικότερης παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, γι' αυτό και βλέπουμε αυτήν την ήπια ανοδική προσπάθεια της Wall Street.

Την Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τόνισε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας τον Ιανουάριο για το εμπόριο.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο Μνούτσιν είπε επίσης ότι έχουν γίνει τηλεφωνικές συνομιλίες αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τα σχέδια για πιο επίσημες συζητήσεις είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 1,9% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,32 εκατ. μονάδων.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα υποχωρήσουν στις 5,2 εκατ. μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο επιχειρεί να ανακάμψει από τη χθεσινή ελεύθερη πτώση, καταγράφοντας άνοδο 0,5% στα 46,3 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,141 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 2,811%.

Keywords
Τυχαία Θέματα