Wall Street: Σταθεροποιητικές τάσεις στους δείκτες μετά το πολυήμερο ανοδικό σερί (upd)

(Last upd 18.00)

Επιφυλακτικό είναι το κλίμα την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους δείκτες να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις λόγω των αυξημένων ρευστοποιήσεων. Έχει προηγηθεί, εξάλλου, το μακροβιότερο ανοδικό σερί της αγοράς από τον Νοέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,12% στις 34.071 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στο -0,04% και τις 4.381 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αυξάνεται ελαφρώς κατά 0,05% και φθάνει στις 13.657 μονάδες.

Οι σημερινές

κινήσεις επέρχονται εν μέσω της συσσώρευσης των τελευταίων ημερών, η οποία είχε οδηγήσει τον S&P 500 σε οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και τον Nasdaq σε εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Από την πλευρά του, ο Dow Jones ολοκλήρωσε το θετικό σερί στο 7×7, καθώς την Τετάρτη ανέκρουσε πρύμναν, υποχωρώντας ελαφρώς κατά 0,1%.

Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve, με τους αναλυτές να προσβλέπουν σε μια άμεση ολοκλήρωση του κύκλου σύσφιγξης, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στην πρώτη μείωση επιτοκίων.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο τερματισμός των επιτοκιακών αυξήσεων να μην οδηγήσει άμεσα σε χαλάρωση των νομισματικών συνθηκών, με την κεντρική τράπεζα να διατηρεί τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα για αρκετούς μήνες ακόμη, με στόχο την πλήρη αναχαίτιση του πληθωρισμού φαινομένου.

Η αγορά ελπίζει σε περισσότερα μηνύματα από τον Τζερόμ Πάουελ, στην ομιλία που θα δώσει αύριο, Πέμπτη, σε εκδήλωση του ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ανήλθαν σε 217.000. Μια εξέλιξη, η οποία δεν στηρίζει το αφήγημα της επιδείνωσης στην αγορά εργασίας και της άμεσης μείωσης των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι, θεωρητικά, τα υψηλά επιτόκια συνδράμουν στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης, μέσω του μεγαλύτερου κόστους χρήματος.

Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή της Disney ενισχύεται κατά 4%, χάρη στα θετικά εταιρικά μεγέθη και στην επέκταση του σχεδίου εξοικονόμησης δαπανών. Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Arm βουλιάζει κατά 5%, ενώ η μετοχή της Lyft πέφτει κατά 2%, εξαιτίας των αδύναμων στοιχείων για τις κρατήσεις. Τέλος, η μετοχή της MGM Resorts αυξάνεται κατά 3%, ως απόρροια του νέου προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Όσον αφορά την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η αξία του Bitcoin εκτοξεύεται άνω των 36.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022, όταν και είχε λάβει χώρα η κατάρρευση του stablecoin TerraUSD. Στα κρατικά ομόλογα, δε, η απόδοση του 10ετούς τίτλου παραμένει σταθερή στα επίπεδα του 4,54%.

Διαβάστε ακόμα

Τα μπλεξίματα με τους… Απάτσι, ο Stefanos στις Βρυξέλλες (prima volta), το ευρωμπλόκο του Νίκου Α και ο ξενοδόχος που πήρε οικόπεδο δίπλα στις φυλακές Κασσάνδρας

«Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»: Οδηγείται στη «σκηνή» των πλειστηριασμών (pics)

BIMCO: Αυτό είναι το Top 10 των Ελλήνων εφοπλιστών (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα