Συνεχίζει το ράλι το πετρέλαιο πάνω από τα 36 δολάρια

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα, διευρύνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς το επενδυτικό κλίμα είναι αισιόδοξο ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις και προσπάθειες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να συντονίσουν την παραγωγή τους, θέτοντας ένα «ταβάνι».

Το συμβόλαιο του Brent ενισχύεται κατά 38 σεντς στα 39,10 δολάρια το βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του WTI ενισχύεται κατά 1,45% στα 36,42 δολάρια.

«Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι το πετρέλαιο

έχει βρει τον "πάτο" του και ίσως να διατηρήσει τις τιμές πάνω από τα 30 δολάρια, ίσως και στα 40 δολάρια κάποια στιγμή» υποστηρίζει ο Ben Le Brun, αναλυτής αγορών στην OptionsXpress.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ οδήγησαν τις αγορές υψηλότερα την Παρασκευή και κατά συνέπεια και τη Δευτέρα, αν και πλέον η προσοχή στρέφεται στο Συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Κίνας.

«Είναι πιθανό ότι το Brent θα μπορούσε να πιάσει τα 40 δολάρια και μάλιστα από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση» υποστηρίζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Markets.

Ωστόσο οι αναλυτές προσπαθούν να παραμείνουν επιφυλακτικοί προειδοποιώντας ότι οι τιμές μπορεί να υποχωρήσουν ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα