Συνεχίζει τις υποβαθμίσεις τουρκικών κολοσσών η S&P

"Ανελέητη" στάση απέναντι στην Τιυρκία και τις εταιρείες της τηρεί η Standard & Poor's, η οποία προχώρησε σε υποβαθμίσεις των δύο μεγαλύτερων εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ακολουθώντας παρόμοια κίνηση για το τουρκικό κράτος και τις εγχώριες τράπεζες.

Ειδικότερα, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα για την Turkcell υποβαθμίστηκε σε «ΒΒ+», από «ΒΒΒ-», όπως και για την Turk Telekom.

Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε σε «Β» από «Α-3» και για τις δύο εταιρείες, ενώ οι προοπτικές (outlook) ορίστηκαν σε σταθερές.

Σημειώνεται ότι στις 4 Μαΐου 2018, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας για έξι τουρκικές τράπεζες.

Η έκθεση αφορούσε τα κάτωθι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: Türkiye Is Bankasi A.S., Türkiye Garanti Bankasi A.S., Garanti Finansal Kiralama A.S., Yapi ve Kredi Bankasi A.S., Türkiye Vakiflar Bankasi T.A.O και Albaraka Turk Katilim Bankasi.

Η αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας μειώθηκε από «ΒΒ» σε «ΒΒ-».
Οι προοπτικές (outlooks) ορίστηκαν σε σταθερές και για τις έξι τράπεζες.

Ακόμη, τη 1η Μαίου 2018 η S&P προχώρησε και στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας, από «ΒΒ» σε «ΒΒ-», διατηρώντας σε «Β» τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook), από αρνητικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα