Συνεχίζει τα «πυρά» κατά της Fed ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του για χαμηλότερα επιτόκια που έθεσε σε εφαρμογή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά την ύφεση του 2007-09, λέγοντας ότι θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία εάν η κεντρική τράπεζα έφερε τα επιτόκια στο μηδέν.

«Οι οικονομικοί αριθμοί φαίνονται ΠΟΛΥ καλοί. Φανταστείτε να είχα στη διάθεσή μου μακροπρόθεσμα ΜΗΔΕΝΙΚΑ

επιτόκια, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τα γρήγορα αυξανόμενα επιτόκια που έχουμε σήμερα. Αυτό θα ήταν τόσο εύκολο! Παρόλα αυτά, οι αγορές ενισχύονται από τις εκλογές του 2016!», ανέφερε ο Τραμπ σε ένα tweet του σήμερα το πρωί.

Economic numbers looking REALLY good. Can you imagine if I had long term ZERO interest rates to play with like the past administration, rather than the rapidly raised normalized rates we have today. That would have been SO EASY! Still, markets up BIG since 2016 Election!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 8 Ιανουαρίου 2019

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα παραιτηθεί ακόμη και αν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ του το ζητήσει, μια σαφή βεβαίωση της ανεξαρτησίας της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ενόψει της αυστηρής κριτικής του Τραμπ σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Οι ειδικοί αναφέρουν ωστόσο ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι μέσα στη διακιοδοσία του Τραμπ να αποδεσμεύσει τον πρόεδρο της Fed.

Μετά την απόφαση της Fed στα μέσα Δεκεμβρίου για αύξηση των επιτοκίων για τέταρτη φορά το 2018, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Τραμπ εξέταζε το κατά πόσο είναι δυνατό να απολύσει τον Πάουελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα