Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός κοντά στα υψηλά 5 μηνών

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve στις ΗΠΑ θα τερματίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων συντομότερα του αναμενόμενου αλλά και εν μέσω της οριακής αποδυνάμωσης του δολαρίου μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.
Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,24% στα 1.247,53 δολ.

ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σκαρφαλώσει σε υψηλά πέντε μηνών ήτοι στα 1.250,55 δολ/ουγγιά.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2018.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.251,4 δολ/ουγγιά.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει η τέταρτη άνοδος επιτοκίων για το τρέχον έτος. Ωστόσο, η πορεία της Αμερικανικής Ομοπσονδιακής Τράπεζας για το 2019 παραμένει αβέβαιη, καθώς παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας έχουν υποδείξει τρεις αυξήσεις το επόμενο έτος, οι αγορές αναμένουν μία.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12% στις 97,067 μονάδες.

Αν και το αμερικανικό δολάριο κατέγραψε άνοδο ενδοσυνεδριακά εν μέσω της αβεβαιότητας για το Brexit, εν συνεχεία επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος, γεγονός που στήριξε το πολύτιμο μέταλλο.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος διακράτησης του χρυσού και επηρεάζου αρνητικά το δολάριο.
«Τεχνικά, το σπάσιμο των 1.250 δολαρίων θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς αποτελεί σημείο – κλειδί. Σημείο στήριξης είναι τα 1.240 δολ», ανέφερε ο Stephen Innes, της OANDA.

Keywords
Τυχαία Θέματα