Συναντήθηκαν Trump-Kim στο Ανόι - Εμμένουν στην αποπυρηνικοποίηση οι ΗΠΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και ο πρόεδρος Donald Trump συναντήθηκαν στο Ανόι την Τετάρτη για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής τους, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υποχωρεί στις αιτήσεις των ΗΠΑ για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ο Kim και

ο Trump έσφιξαν τα χέρια και χαμογέλασαν εν συντομία μπροστά από μια σειρά από σημαίες των χωρών τους στο ξενοδοχείο Metropole στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι.

Ο Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες θα είναι πολύ επιτυχημένες, ενώ δεν «αποχωρούμε από τη θέση μας για την αποπυρηνικοποίηση».

Ερωτηθείς αν θα κηρύξει ένα επίσημο τέλος στον κορεατικό πόλεμο, ο Trump είπε: «Θα δούμε».

Ο Kim δήλωσε ότι είχαν ξεπεραστεί τα εμπόδια για τη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ και ότι χρειάστηκε υπομονή από την πρώτη τους συνάντηση στη Σιγκαπούρη πέρυσι. Ανέφερε ότι ελπίζει αυτές οι συνομιλίες να είναι επιτυχείς.

Ο Trump και ο Kim πρόκειται να έχουν ιδιωτική συνομιλία 20 λεπτών, ακολουθούμενη από δείπνο με βοηθούς.

Την Πέμπτη, οι δύο ηγέτες θα διεξαγάγουν «μια σειρά από συναντήσεις τη μια μετά την άλλη», ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Ο χώρος δεν έχει ανακοινωθεί.

Νωρίτερα, ο Trump ανέφερε στο Tweeter λίγο πριν τη συνάντηση ότι η Βόρεια Κορέα έχει «απίστευτες» προοπτικές για να ακμάσει όπως το Βιετνάμ αν προχωρήσει με την αποπυρηνικοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα