Συνάντηση Τρία-Μοσκοβισί στο περιθώριο της G20

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Pierre Moscovici, στο περιθώριο της Συνόδου των G-20 στην Αργεντινή, όπως μεταδίδει το ιταλικό ANSA.

Στο επίκεντρο της περιθωριακής συνάντησης συνάντησης θα βρεθεί ο προϋπολογισμός

της Ιταλίας, καθώς η Κομισιόν πιέζει την ιταλική κυβέρνηση για μείωση του στόχου του ελλείμματος στο 2% υποστηρίζοντας ότι το 2,2% (έναντι 2,4% που ήταν αρχικά) είναι πολύ υψηλό ακόμα.

Ντι Μάιο: Θα βρεθεί συμβιβασμός με την ΕΕ

Συμβιβασμό με την ΕΕ όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 επιδιώκει η ιταλική κυβέρνηση σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εργασίας, Luigi Di Maio.

«Θα βρεθεί συμβιβασμός με την την Κομισιόν όσον αφορά τον προϋπολογισμό» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πιστεύει στον διάλογο με την ΕΕ.

Επισημαίνεται πως η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι δεν την ικανοποιεί η μείωση του στόχου του ελλείμματος στο 2,2% που προτείνει τώρα η ιταλική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το ανώτατο σημείο για το έλλειμμα θα πρέπει είναι το 2%.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, θα συναντηθεί σήμερα (29/11/2018) με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Pierre Moscovici, στο περιθώριο της Συνόδου των G-20 στην Αργεντινή.
Η Κομισιόν πιέζει την ιταλική κυβέρνηση για μείωση του στόχου του ελλείμματος στο 2% υποστηρίζοντας ότι το 2,2% (έναντι 2,4% που ήταν αρχικά) είναι πολύ υψηλό ακόμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα