Συνάντηση Σαλβίνι - Λε Πεν στη Ρώμη

Στη Ρώμη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Ματέο Σαλβίνι και η Μαρίν Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι η «σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στου λαούς με απειλές με καταστροφικά αποτελέσματα».

«Δεν υπάρχει το αναπόφευκτο, υπάρχουν πολιτικές επιλογές. Αυτές του Γιούνκερ και της συμμαχίας του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών. Παλεύουμε κατά αυτή της συμμαχίας που καθιστά την ΕΕ ένα ολοκληρωτικό σύστημα για να σώσουμε την αληθινή Ευρώπη» υπογράμμισε η Λε Πεν.

«Η ΕΕ οικοδομήθηκε για να ενισχύσει τις δυνάμεις της παγκόσμιας ανώτερης κλάσης και της οικονομικής της δομής

και όχι για το καλό των λαών. Πρέπει να δώσουμε πίσω την εξουσία στους πολίτες, αυτό είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας» υποστήριξεγια να προσθέσει: «Μαζική μετανάστευση, χαμηλοί μισθοί, άδικος παγκόσμιος ανταγωνισμός, απειλή στη διατροφική ασφάλεια. Όλο αυτό λέγεται παγκοσμιοποίηση. Παγκοσμιοποίηση είναι η ιδέα που πρέπει να διαγράψουμε».

Από τη μεριά του, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου «διότι βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».

Όπως είπε, όταν οι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές της Ιταλίας δεν είχαν το βλέμμα τους στα ομόλογα και στο spread. Παράλληλα, καταφέρθηκε κατά Γιούνκερ και Μοσκοβισί, αναφέροντας ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί της Ευρώπης.

«Μοιράζομαι με τη Λε Πεν κοινές αξίες, αρχές και μια περήφανη συνέπεια. Στα τέλη Μαΐου θα έχουμε την επανάσταση της κοινής λογικής» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας.

Σημειώνεται πως Σαλβίνι και Λεπέν δίνουν το παρών σε δημόσια εκδήλωση στη Ρώμη με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και τις κοινωνικές προοπτικές στην Ευρώπη των Εθνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα