Συνάντηση με τον Ερντογάν για το Κυπριακό δρομολογεί ο Τσίπρας

Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν πιθανό να έχει ο Αλέξης Τσίπρας για το Κυπριακό, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία επιβεβαίωσαν ότι πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ τους για να αρθούν τα εμπόδια που παραμένουν στο θέμα των εγγυήσεων για το Κυπριακό.

Ο Έλληνας

πρωθυπουργός επισήμανε στον Τούρκο πρόεδρο τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, στο θέμα των εγγυήσεων και εξέφρασε την άποψη ότι μία πολυμερής διάσκεψη, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα αποτύχει.

Επιπλέον, δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στην εβδομάδα, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από την τροπή που θα πάρουν σήμερα το βράδυ οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Στην επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη συμφωνήθηκε να δοθεί ημερομηνία για την πολυμερή, υπό την αίρεση να πραγματοποιηθεί νωρίτερα διμερής ανάμεσα στον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Προέδρο. Πάντως, μέχρι τώρα η ημερομηνία για την συνάντηση παραμένει «ανοιχτή» αν και ορισμένες πληροφορίες την τοποθετούν για μετά τα Χριστούγεννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα