Συνάντηση για τα 32 εκατ. ευρώ του αγωγού TAP στη Β. Ελλάδα

Σε τέσσερις άξονες κατανέμονται τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης που θα χρηματοδοτήσει η Κοινοπραξία κατασκευής του ΤΑΡ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με εκπροσώπους των τριών Περιφερειών της Μακεδονίας, από τις οποίες θα διέρχεται ο Αγωγός και με εκπροσώπους της εταιρείας TAP.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξευρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος διαχείρισης του ποσού που θα διαθέσει η εταιρεία,

το οποίο, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, υπερδιπλασιάστηκε στα 32 εκατομμύρια ευρώ, ύστερα από επίπονες και εποικοδομητικές συνομιλίες του υπουργείου με την εταιρεία για την επανεκκίνηση του έργου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν, επίσης:

- Η διαδικασία με την οποία οι αρμόδιοι φορείς και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν προς την εταιρεία ΤΑP AG προτάσεις για έργα ή προγράμματα προς χρηματοδότηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού.

Στο ανωτέρω πλαίσιο αποφασίστηκε και η συγκρότηση, με ευθύνη του υπουργείου, Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της TAP και των Περιφερειών και των Δήμων από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός.

- Τα εδαφοκοινωνικά κριτήρια για την κατανομή του ποσού ανά Περιφέρεια, στο πλαίσιο ενός τετραετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2016-2019 και σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους ανά Περιφέρεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι περιφερειάρχεςς Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, και Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο επικεφαλής του ΤΑΡ στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, ο διευθυντής Εξωτερικών και Κυβερνητικών Υποθέσεων του ΤΑΡ Αλέξανδρος Πανουργιάς, ο διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα