Συμβουλές ενός Γερμανού CEO στη Μέι για το Brexit

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο CEO της Urenco Ltd., Τόμας Χάεμπερλε, ότι η Βρετανία μπορεί να πετύχει ευνοϊκούς όρους για την έξοδο από την Ε.Ε. και να διατηρήσει το στάτους της ως το... hub της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Η Βρετανία αποτελεί ένα παγκόσμιο κέντρο «ροής» πρώτων υλών για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων, κάτι που πλέον απειλείται, αφού η έξοδος της χώρα από την Ε.Ε. μπορεί να σημάνει και την έξοδό της από την Euratom, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας.

«Απλά

ενημερώνουμε τη βρετανική κυβέρνηση για τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ο κλάδος μας για να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο του Brexit» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός CEO, τονίζοντας ωστόσο ότι «ακόμα και μετά το Brexit η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει δύο εργοστάσια στην Ευρώπη, ένα στη Βρετανία, κι άλλο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ωστόσο

Ωστόσο, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της η Urenco θα πρέπει να γνωρίζει τις συμφωνίες που σχεδιάζει να κλείσει η Βρετανία με τις υπόλοιπες χώρες και να διευκρινίσει το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει μετά την έξοδο από την Ε.Ε.

Μέτοχοι της Urenco είναι η βρετανική και η ολλανδική κυβέρνηση καθώς και οι γερμανικές ενεργειακές EON SE και RWE AG. Εταιρείες σαν και την Urenco πιθανότατα θα υποστούν απώλειες από το Brexit σύμφωνα με τον οίκο Moody's.

Keywords
Τυχαία Θέματα