Συμφωνία 500 εκατ. ευρώ μεταξύ Forthnet και κινεζικής ZTE

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η Forthnet και η κινεζική ZTE με τις Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και KaiXinRong Group Co. Ltd, για την από κοινού δραστηριοποίηση στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα. Πρόκειται για επένδυση ύψους

500 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα γινει τα 3 πρώτα χρόνια (τα 350 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές) στα οποία και προβλέπεται ότι θα υπάρξει ενίσχυση της ζήτησης συνδέσεων οπτικών ινών από Ευρωπαϊκά κονδύλια που διαχειρίζεται η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Forthnet.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, για τη διεθνή συνάντηση κορυφής «Belt and Road Forum for International Cooperation», μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Forthnet, κ. Πάνου Παπαδόπουλου, του κ. Deng Chao, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΖΤΕ Ελλάδος, της κας Wang Huanxin, προέδρου της Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και του κ. Zhao Feilong, Διευθύνοντος Συμβούλου της KaiXinRong Group Co., Ltd., παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργου ΨΗΤΠΕ κου Νίκου Παππά και του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Η συμφωνία φέρνει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fοrthnet Πάνος Παπαδόπουλος.

«Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις άρχισαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν και να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας. Η ZTE είναι τεχνολογικός εταίρος της Fοrthnet και ο ρόλος της είναι σημαντικός, καθώς είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη που ανοίγει τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών του 21ου αιώνα για την Ελλάδα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2016 στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, είχε υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Forthnet και της ΖΤΕ, προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα