Στρατηγική συμμετοχή του Μ. Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Στα χέρια του Μιχάλη Σάλλα και της εταιρείας LYKTOS Participations πέρασε πλέον το 21,5% του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Μετά την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του ελέγχου (due diligence) των στοιχείων της τράπεζας στη βάση του Συμφώνου Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας που είχε υπογραφεί στις 29 Νοεμβρίου η LYKTOS Participations κατέθεσε το ποσό της συμμετοχής της στον ειδικό λογαριασμό

Αύξησης Κεφαλαίου της Τράπεζας

Έπειτα και από την αποδοχή της συμμετοχής του Στρατηγικού επενδυτή απ' το ΔΣ της Τράπεζας απομένει η σχετική έγκριση και από την ΤτΕ.

Η κίνηση αυτή ενισχύει και θωρακίζει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας, η οποία στοχεύει τώρα σε μία πορεία δυναμικής ανάπτυξης.

Σε δήλωση που είχε κάνει ο κ. Μ. Σάλλας όταν είχε υπογραφεί το Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης τον περασμένο Νοέμβριο ανέφερε: «Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

Η Παγκρήτια

Υπενθυμίζεται πως η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με πάνω από 80.000 μέλη- συνεταιριστές - 1,6 δισ. ευρώ δάνεια και 1 δισ καταθέσεις.
Το 85% του συνόλου των δανείων είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με 47 καταστήματα στην Κρήτη, παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο (54 Καταστήματα Πανελλαδικά) και επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ).

Η τράπεζα διαθέτει σημαντικά μερίδια αγοράς στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Τέλος η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα