Στους θεσμούς το σχέδιο της ΔΕΗ για την πώληση πελατών σε ιδιώτες

Το σχέδιο για την πώληση δύο θυγατρικών με πελατολόγιο της ΔΕΗ παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης, στους επικεφαλής των Θεσμών, για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις, χωρίς ωστόσο να συμφωνήσει σε κάτι συγκεκριμένο. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, σε τεχνικό επίπεδο, τις επόμενες μέρες.

Στόχος της ΔΕΗ

είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει προχωρήσει η σύσταση των δύο θυγατρικών, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο δημοπρασιών ΝΟΜΕ, οι οποίες, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ακόμα και οι Θεσμοί παραδέχτηκαν ότι αποτελούν «εργαλείο» κι όχι αυτοσκοπός για το άνοιγμα της αγοράς. Το σχέδιο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή καθώς η ΔΕΗ προσέλαβε ήδη την συμβουλευτική PwC και τις επόμενες μέρες αναμένεται να επιλέξει και τον νομικό σύμβουλο για την διαδικασία.

Η πολιτική της ΔΕΗ είναι να μην διατηρήσει περισσότερους πελάτες από όσους επιτρέπει η παραγωγή της γιατί σε περιπτώσεις αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών αναγκάζεται να αγοράσει πολύ ακριβά το ρεύμα, ανέφεραν σχετικά αρμόδιες πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τους ανταγωνιστές της στη λιανική να συνεργαστούν στο σχεδιασμό των θυγατρικών και ότι είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε αυτές ως παθητικός μέτοχος προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά πελατών σε αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα