Στους 12,5 εκατ. επιβάτες ανήλθε η επιβατική κίνηση της Ryanair το Μάιο

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα τα στατιστικά στοιχεία της επιβατικής κίνησης του Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία:

Η κίνηση αυξήθηκε κατά 6% φτάνοντας τους 12.5 εκατομμύρια επιβάτεςΗ πληρότητα αυξήθηκε κατά 1% φτάνοντας το 96%Η ετήσια επιβατική έως το Μάιο αυξήθηκε κατά 8% φτάνοντας τους 132.1 εκατομμύρια επιβάτεςΟι απεργίες και η έλλειψη προσωπικού των Ελεγκτών
Εναέριας Κυκλοφορίας προκαλούν την ακύρωση άνω των 1,100 πτήσεων τον Μάιο του 2018, έναντι των 43 πτήσεων που ακυρώθηκαν τον Μάιο του 2017

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Η επιβατική κίνηση της Ryanair για τον μήνα Μάϊο αυξήθηκε κατά 6% φτάνοντας τους 12,5 εκατομμύρια επιβάτες. Παράλληλα η πληρότητα αυξήθηκε κατά 1% φτάνοντα το 96% επαληθεύοντας την προτίμηση του επιβατικού κοινού στους χαμηλούς ναύλους.

Δυστυχώς πάνω από 200,000 επιβάτες της Ryanair επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις του Μαΐου, οι οποίες οφείλονταν στις απεργίες των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (κυρίως στην Γαλλία), στην έλλειψη προσωπικού Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των καταιγίδων.
Η Ryanair συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση δράση πρόληψης περαιτέρω απεργιών και ελλείψεων από την πλευρά των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίες θα προκαλέσουν αλλαγές στον προγραμματισμό των διακοπών των Ευρωπαίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.”

Keywords
Τυχαία Θέματα