Στον αστερισμό της Θέμιδας

Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, ήρθαν και τα πορίσματα των ανακριτών και απόγινε. Όχι πως η δικαιοσύνη δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά της, γιατί μέχρι τώρα, την κατηγορούσαμε για το ακριβώς αντίθετο. Απλά έπεσαν τώρα όλα μαζί με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.

Τα δάνεια του ΤΤ πριν από 6 χρόνια, η λίστα Λαγκάρντ και το ειδικό δικαστήριο για Παπακωνσταντίνου, οι μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα σε βάθος 15ετίας, οι συνηθισμένες συλλήψεις επιχειρηματιών για τα χρέη που συνεχίζονται απρόσκοπτα

όπως και την προηγούμενη χρονιά και το κερασάκι, η τρομοκρατία με την οποία είχαμε πιστέψει πως τελειώσαμε. Και μην ξεχνάμε και τη Χρυσή αυγή που είναι μια κατηγορία μόνη της.

Με μια τέτοια ατζέντα, εκτός του ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε, τίθενται εν αμφιβόλω ακόμα και οι συνήθεις πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και τραπεζών όπως τις ξέραμε μέχρι τώρα καθώς με το σκεπτικό των ανακριτών καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να παίρνει δάνειο αν πρώτα ο επιχειρηματίας δεν υποθηκεύσει ακόμα και τη μάνα του την ίδια. Όχι, πως δεν έχουν γίνει αίσχη σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Όμως σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν οι ανακριτές αποφασίσουν να εξετάσουν όλα τα επιχειρηματικά δάνεια και τις αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων τα τελευταία 4 χρόνια υπό το πρίσμα του πορίσματος για το ΤΤ. Θα ψάχνουμε τραπεζίτες και επιχειρηματίες εκτός φυλακών με το φανάρι.

Κι είναι κρίσιμες τούτες οι εβδομάδες και οι μήνες καθώς η κυβερνητικές αντοχές μπαίνουν σε μεγάλη δοκιμασία για άλλη μια φορά τόσο υπό το βάρος όλων των μέτρων και υποχρεώσεων που έχουν ψηφισθεί την προηγούμενη χρονιά και τώρα αρχίζει η εφαρμογή όσο και υπό την πίεση των τρόικας που όλο αναβάλλει τον ερχομό της πιέζοντας ουσιαστικά την ελληνική πλευρά σε συμφωνίες στις απαιτήσεις της για τα εκκρεμή θέματα όπως είναι η άρση της απαγόρευσης των ομαδικών απολύσεων, η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% γιατί θεωρούν ότι έχουν χαθεί πολλά εκατομμύρια στο εξάμηνο εφαρμογής του μειωμένου αλλά και μια σειρά άλλα εκκρεμή θέματα.
Με τόσες εκκρεμότητες σε όλα τα μέτωπα και με κυρίαρχο επίσης θέμα την αντοχή του εύθραυστου κυβερνητικού σχήματος, ο φόβος ενός ατυχήματος δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες. Ανησυχίες όμως που δεν συμμερίζεται η αντιπολίτευση κι ούτε οι δάνειες δυνάμεις που ενδόμυχα ίσως και να το επιδιώκουν γιατί κουράστηκαν με το θέμα μας.

Έτσι με τούτα και με κείνα, όπως λέει και παλιός τραπεζίτης, κάθε μέρα που φεύγει χωρίς ραγδαίες εξελίξεις και έκτακτα γεγονότα, είναι κέρδος για όλους μας... Το θέμα είναι πόσες μέρες μπορεί να φανούμε τυχεροί!

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα