Στόχος κυβερνοεπίθεσης και το ρωσικό υπ. Εσωτερικών

Εκατοντάδες υπολογιστές του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης αργά χθες το βράδυ, την ώρα που, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρισκόταν σε εξέλιξη μια ανάλογη επίθεση σε δεκάδες χώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab, μέχρι στιγμής έχουν γίνει στόχος τουλάχιστον 45.000 επιθέσεων συστήματα σε 74 χώρες, με τα περισσότερα από τα επιχειρούμενα

πλήγματα να καταγράφονται στη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, Ιρίνα Βολκ, ανακοίνωσε ότι περίπου 1.000 υπολογιστές του υπουργείου μολύνθηκαν, ενώ η ίδια διευκρίνισε πως η επίθεση έχει αποκρουστεί. Μια πηγή ενήμερη για την επίθεση διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι το υπουργείο δεν απώλεσε δεδομένα στις επιθέσεις αυτές.

Στόχος επίθεσης έγινε και η ρωσική τράπεζα Sberbank, το μεγαλύτερο ταμιευτήριο της χώρας, που όμως διαβεβαίωσε ότι κατάφερε να την αποκρούσει.

«Τα συστήματα κυβερνοασφάλειας εντόπισαν έγκαιρα τις προσπάθειες παρείσφρησης στις υποδομές της τράπεζας. Το δίκτυο της τράπεζας έχει εγκατεστημένα προγράμματα ασφαλείας για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων. Ο ιός δεν παραβίασε το σύστημα», διευκρίνισε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα