Στο τελικό της στάδιο η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη καθώς η φημολογία κορυφώνεται για το ότι οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, εισέρχονται στην τελική τους φάση.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται στην Ουάσιγκτον, όπου ο Liu πραγματοποίησε συναντήσεις με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert

Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin την Τετάρτη. Ο στόχος κατά τις επόμενες ημέρες είναι να επιτευχθεί συμφωνία για τα βασικά ζητήματα, ώστε ο Trump και ο κινέζος ηγέτης Xi Jinping να πραγματοποιήσουν την τελετή υπογραφής μιας συμφωνίας.

Τα σχέδια συμφωνίας για τον τερματισμό του μακροχρόνιου εμπορικού πολέμου θα επιτρέψουν στο Πεκίνο έως το 2025 να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις για αγορές αγαθών και θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να κατέχουν εξ ολοκλήρου τις επιχειρήσεις του ασιατικού αυτού κράτους, σύμφωνα με τρία άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις συνομιλίες.

"Και οι δύο πλευρές θέλουν μια συμφωνία, αλλά θέλουν επίσης να σιγουρευτούν ότι είναι η σωστή συμφωνία για το αντίστοιχο εγχώριο ακροατήριο", δήλωσε ο Tai Hui, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Ασίας - Ειρηνικού στην JPMorgan Asset Management στο Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα