Στο στόχαστρο Ευρωπαίων και ΔΝΤ η Ιταλία

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ και Ευρωπαίων αξιωματούχων βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση, καθώς η κόντρα με τις Βρυξέλλες φαίνεται να κλιμακώνεται με φόντο την κατάθεση του προϋπολογισμού 2019 με στόχο για το έλλειμμα στο 2,4%.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν δήλωσε στο CNBC

ότι σε αυτή τη φάση του οικονομικού κύκλου, η Ιταλία «θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να μειώσει το χρέος της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή τη φάση η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε ενέργειες για την εδραίωση της οικονομίας της και όχι να χαλαρώσει, όπως υποδεικνύει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Μπορείς να δεις στην αντίδραση της αγοράς ότι αυτό το θέμα προκαλεί ανησυχία.

Πιστεύουμε ότι η Ιταλία σε αυτή τη φάση πρέπει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και όχι να χαλαρώσει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Γιούνκερ: Η Ιταλία δεν τηρεί τον λόγο της για τον προϋπολογισμό

Κατά της ιταλικής κυβέρνησης στράφηκε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. «Η Ιταλία δεν τηρεί τον λόγος της με αυτόν τον προϋπολογισμό» δήλωσε σε συνέντευξη του στη Le Monde.

Παρά τις προειδοποιήσεις που διατυπώνονται από ΔΝΤ, ΕΕ και αγορές, η ιταλική γερουσία υπερψήφισε χθες τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2019, εγκρίνοντας τους στόχους του ελλείμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα