Στο κυνήγι του «μαύρου χρήματος» η εφορία

Ένταξη σε ειδική online πλατφόρμα για ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού χαρακτήρα με 84 χώρες - «Στόχος» όσοι έχουν μεταφέρει παράνομα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους - Σταδιακή ενεργοποίηση έως τα τέλη του 2018 - Σπάει το τραπεζικό απόρρητο ακόμη και χωρών όπως η Ελβετία

Στο Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών εντάσσονται οι ελληνικές φορολογικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με τις αντίστοιχες φορολογικές αρχές 84 χωρών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» στόχος είναι να αποκαλυφθεί το

«μαύρο χρήμα» το οποίο κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους ή αποτελεί προϊόν φορολογικής κλοπής.

Το Σύστημα θα ενεργοποιηθεί σταδιακά κατά τη διετία 2017 – 2018 και μέσω αυτής της πλατφόρμας θα «πέσουν τα σύνορα» του τραπεζικού απορρήτου 84 χωρών, οι οποίες έχουν υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα πάντα με το «Έθνος» μέσω αυτής της συνεργασίας θα αρχίσει να κλείνει ο ελεγκτικός κλοιός για όσους Έλληνες έχουν μεταφέρει, σαφώς παράνομα, κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους όπως Ανδόρα, Νήσοι Κέιμαν, Λιχτενστάιν αλλά και Λουξεμβούργο.

Σημειώνεται ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ. σε 84 χώρες του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα