Στο κτίριο του Κεράνη θα μεταφέρει το γραφείο του μαζί με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ο Τρ. Αλεξιάδης

Την πρόθεση του να μεταφέρει το γραφείο του στο κτίριο του πάλαι ποτέ Καπνεργοστασίου Κεράνη στο Ρέντη μαζί με τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προανήγγειλε ο αναπλ. Υπ. Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Ο αναπλ. Υπουργός αποκάλυψε ότι το ελληνικό Δημόσιο, μετά την πώληση και επανενοικίαση του κτιρίου, δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ουσιαστικά για να παραμένει κλειστό, αφού δεν έχει χρησιμοποιηθεί

από καμία υπηρεσία. Κάτι που για τον ίδιο συνιστά «σκάνδαλο, που δείχνει σε όλο του το θλιβερό μεγαλείο τι σημαίνει σπατάλη στο δημόσιο».

Υπεραμύνθηκε της απόφασης του να μεταφερθούν οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου εκεί λέγοντας πως έτσι θα τακτοποιηθούν οι δαπάνες για ενοίκια με δεδομένο ότι μπορούν να συστεγαστούν πολλές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως σήμερα υπηρεσίες του Δημοσίου δαπανούν μεγάλα ποσά σε ενοίκια αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις όπως του ΚΕΦΟΜΕΠ με 38.770 ευρώ μηνιαίως και του ΣΔΟΕ με 135.000 ευρώ. Συνολικά η επιβάρυνση για το υπουργείο προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες του σε κτίρια ιδιωτών φθάνει ετησίως τα 24 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο υπουργός, κάτι που όπως είπε είναι απαράδεκτο.

Σημείωσε μάλιστα πως το κτίριο Κεράνη, για το οποίο το ελληνικό Δημόσιο έχει επενδύσει ήδη περί τα 70 εκατ. ευρώ από το 2002 ώστε να αξιοποιηθεί, εμπνέει μία πολυτέλεια και μπορεί να φιλοξενήσει περί τις 1.500 θέσεις εργασίας. Διαθέτει επίσης πάρκινγκ ενώ το χαρακτήρισε «παλάτι» σε σχέση με τα υπόλοιπα κτίρια που χρησιμοποιηθεί το υπουργείο.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως για κάθε τ.μ. του κτιρίου το ελληνικό Δημόσιο δαπανά 5,6 ευρώ το μήνα ενώ στα υπόλοιπα κτίρια, τα οποία είναι χειρότερα, το δημόσιο καταβάλλει από 11,56 ευρώ ως 14,6 ευρώ το τ.μ.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία και να μειώσουμε τα βάρη. Στόχος μας είναι ο απόλυτος σεβασμός στα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη, να διαφυλάξουμε και το τελευταίο ευρώ».

Απ' την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένος έκανε λόγο για κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση με δόλο εις βάρος του ελληνικού λαού για την επί χρόνια μη αξιοποίηση του κτιρίου με δεδομένη τη μεγάλη επένδυση που έγινε.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

Keywords
Τυχαία Θέματα