Στο "κόλπο" των προσλήψεων και το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ούτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έμεινε μακριά από τον πειρασμό των προλήψεων και του ανοίγματος όχι απλά παραθύρων αλλά... πορτών για τη δημιουργία κομματικού στρατού. Πιο συγκεκριμένα, με δηλώσεις του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο κ Αποστόλου επισήμανε ότι το ΥΠΑΑΤ επαναφέρει τον θεσμό των αγροτικών συμβούλων τον γεωτεχνικό, τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο, στο χωράφι

και στο στάβλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί».

Ταυτόχρονα σε μια επανάληψη παλιότερων υποσχέσεων κι ενός σχεδίου που προσωπικά είχε τρέξει ο κ. Τσαυτάρης ως υπουργός στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός
υπογράμμισε την παρέμβαση για την αξιοποίηση της δημόσιας γης λέγοντας πως «στόχος του Υπουργείου είναι η συγκεκριμένη περιουσία να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και να δίδεται με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης ή για παραγωγή ζωοτροφών». Να πληροφορήσουμε βέβαια πως αυτή η 'υπόσχεση' αποτελεί σχέδιο Τσαυτάρη το οποίο πολιτικά οικειοποιείται ο κ. Αποστόλου για να δείξει ένα νέο προφίλ και μια δήθεν ανάπτυξη.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην καθιέρωση του εργόσημου, με την οποία, όπως είπε, «λύσαμε το πρόβλημα ασφάλισης που σχετίζεται με την εποχική απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, χιλιάδων μεταναστών που παραμένουν όμως παράτυπα στη χώρα μας αλλά και ταυτόχρονα ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα». Βέβαια όλοι γνωρίζουν πως τίποτα τέτοιο δεν ισχύει και πως η μαύρη εργασία αποτελεί καθεστώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα