Στο κόκκινο ξανά η Ευρώπη - Βουτιά 2,6% για τον Dax

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και σήμερα τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι ενώ η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις αγορές χρέους, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επιστρέφουν σε πολυετή υψηλά.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,6% στις 374 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,49% στις 7.170 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 2,62% στις 12.260 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,98% στις

5.151 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 2,21% στις 9.576 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 2,26% στις 22.466 μονάδες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια της όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές, με την επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να σχολιάζει σήμερα πως εάν η βρετανική οικονομία αναπτυχθεί όσο αναμένεται, τότε η επόμενη αύξηση επιτοκίων πρέπει να έρθει λίγο συντομότερα απ' όσο πίστευε τον Νοέμβριο.

Την ίδια στιγμή σε νέο υψηλό διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών το 2017, αποτυπώνοντας μια τάση που είναι πιθανό να προσθέσει βαρύτητα στον εδώ και καιρό διάλογο μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου για την εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, πτώση κερδών ανακοίνωσε η Societe Generale SA για το δ΄ τρίμηνο, με τη γαλλική τράπεζα να διαψεύδει τους αναλυτές που περίμεναν να καταγράψει ζημιές. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 69 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο από κέρδη 390 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 6,32 δισ. ευρώ από 6,13 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα κέρδη δ΄ τριμήνου εδώ και μια δεκαετία κατέγραψε η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, UniCredit, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις χάρη σε μια ισχυρή άνοδο των εσόδων από προμήθειες και τόκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα