Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια – «Βουτιά» για τη μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τις μετοχές κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών να υποχωρούν εν μέσω συνεχιζόμενων φόβων στον απόηχο των νέων ρυθμιστικών περιοριστικών κανόνων που υιοθέτησε το Πεκίνο.

Η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,85%, έχοντας σημειώσει πτώση προηγουμένως στο αρνητικό ρεκόρ των 164,20 δολ.

Χονγκ Κονγκ.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές και άλλων τεχνολογικών κολοσσών στο Χονγκ Κονγκ, με τη μετοχή της Tencent να υποχωρεί κατά 0,96% και τη μετοχή της Meituan να υποχωρεί κατά 5,22%.

Στο ταμπλό τώρα , ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 1,91%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 0,38% και ο Shenzhen component ενισχύεται σε ποσοστό 0,46%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,10% και στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 1,80%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε πτώση 0,50%.

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο σε χαμηλό 12 ετών, αλλά η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι άνθρωποι σταμάτησαν να αναζητούν ενεργά εργασία λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρόπληκτοι – Arogi.gov.gr: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συμπλήρωση της δήλωσης

Αυστραλία: Γιατί η μείωση της ανεργίας σε χαμηλό 12ετίας δεν είναι «καλά νέα» για την οικονομία

Η Goldman Sachs εξαγοράζει τον επενδυτικό βραχίονα της ασφαλιστικής NN έναντι 1,7 δισ. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα