Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση άνω του 1%

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εξετάζουν λεπτομερώς ένα αρκετά μεγάλο «πακέτο» εταιρικών μεγεθών τριμήνου και να προετοιμάζονται ψυχολογικά για την επικείμενη συνεδρίαση της Fed.

Φυσικά και οι εξελίξεις στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ και στους δύο υποψήφιους προέδρους δεν άφησε... ασυγκίνητους όσους επενδυτές δραστηριοποιούνται στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση άνω του 1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro

Stoxx 600 στις 335 μονάδες, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν σημαντικές απώλειες.

Στο 1,3% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 10.526 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,53% στις 6.917 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,86% χαμηλότερα στις 4.470 μονάδες.

Ανάλογη η εικόνα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον IBEX 35 να υποχωρεί 1,12% στις 9.040 μονάδες και τον FTSE MIB να κινείται κατά 1,32% χαμηλότερα στις 16.898 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, ισχυρές απώλειες που ξεπέρασαν το 5% εμφάνισε ο τίτλος της Standard Chartered, η οποία ήταν και η μετοχή του Euro Stoxx 600 με τη χειρότερη πορεία.
Αντίθετα άνοδο 2,39% σημείωσε η μετοχή της Shell, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το γ' τρίμηνο.

Βουτιά 4,4% για τον τίτλο της ΒΡ, αν και ανακοίνωσε κέρδη που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, αλλά «είδε» τα καθαρά έσοδα να υποχωρούν σχεδόν 50%.

Οι έντονες αλλαγές που καταγράφονται στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, ανησυχούν και τους Ευρωπαίους επενδυτές. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε ο Ντ. Τραμπ βρίσκεται «μπροστά» από τη Χ. Κλίντον, κάτι το οποίο έχει να συμβεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα