Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση την Ιταλία, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το εμπόριο και τις αναδυόμενες αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,95% στις 378,87 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,36%, απώλειες για τον γαλλικό CAC 40 1,60% ενώ υποχωρεί και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,70%. Ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,37%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των πρώτων υλών και των αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς η προσοχή των επενδυτών εστιάζει γύρω από τις εμπορικές εντάσεις

μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να επιβάλει νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών μέσα στην εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, η πτώση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η παραγωγή υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Ο δείκτης PMI της Markit υποχώρησε στις 52,9 μονάδες, έναντι 55,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 54,9 μονάδες.

Χτες ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι ανακοίνωσε πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει την κατάργηση υπουργείων και τη μεγαλύτερη φορολόγηση των εξαγωγών, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ενώ στην Τουρκία, η Κεντρική Τράπεζα δεσμεύθηκε να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των «σημαντικών κινδύνων» στη σταθερότητα των τιμών κατά την επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα