Στο «κόκκινο» η Ασία - Αναθέρμανση των εμπορικών φόβων

Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικοί δείκτες εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για την κατάσταση που επικρατεί στο παγκόσμιο εμπόριο.

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν πτώση, με τον Shanghai composite να υποχωρεί κατά 0,38% ενώ απώλειες σημείωσαν Shenzhen component και Shenzhen composite.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng μειώθηκε κατά0,14%, ενώ η μετοχή της HSBC έχασε 1,25% και της ασφαλιστικής AIA

1,49%.

Τα στοιχεία ιδιωτικής έρευνας έδειξαν σήμερα ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, ήταν καλύτερη του αναμενόμενου τον Μάιο.

Συγκεκριμένα ο δείκτης Caixin/Markit για τον μεταποιητικό PMI ανήλθε σε 50,2 έναντι εκτίμησης του Reuters για 50.
Τον Απρίλιο ήταν στο 50,2.

Την περασμένη εβδομάδα ο επίσημος PMI μεταποίησης για τον Μάιο ανήλθε σε 49,4 έναντι πρόβλεψης των οικονομολόγων για 49,9 και 50,1 μονάδων τον Απρίλιο.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,92%, με τη μετοχή της Fanuc να χάνει 3%.

Ο ευρύτερος Topix επίσης μειώθηκε κατά 1,20%. Η μετοχή της Softbank έκανε βουτιά πάνω του 5%, μετά τις πληροφορίες που έγραψε η Wall Street Journal ότι η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με δυσκολίες στη συγκέντρωση χρημάτων για το τελευταίο της fund.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi κινήθηκε σε θετικό πρόσημο με άνοδο 1,28% καθώς η μετοχή της Samsung Electronics και της SK Hynix κέρδισαν πάνω από 2% έκαστη.
Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έχασε 1,19% καθώς σχεδόν όλοι οι δείκτες σημείωσαν πτώση.

Στις εμπορικές εξελίξεις, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο πρόεδρος Τραμπp σοβαρολογούσε απολύτως αναφορικά με την επιβολή τιμωρητικών δασμών σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, εκτός κι αν οι ροές των μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα, μειωθούν σημαντικά.

Στο μεταξύ, η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για την αποτυχία των εμπορικών συνομιλιών, και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει, αν και άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα