Στο «κόκκινο» η Wall Street – Ισχυρές πιέσεις για τράπεζες

Πτωτική πορεία ακολουθεί η αμερικανική αγορά, η οποία, όμως, μοιάζει να είναι πιο ψύχραιμη από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με τις μετοχές τραπεζικών ομίλων να είναι αυτές που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

«Νομίζω ότι όλους τους στοιχειώνει η πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών και κυρίως του DAX 30. Όλοι φοβούνται πιθανή υποχώρηση της απόδοσης του γερμανικού 10ετούς χαμηλότερα ακόμη και από το 0%», τονίζει ο Jeremy Klein, αναλυτής της FBN Securities.

Προσωρινή πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow Jones, με τις ισχυρότερες πιέσεις

να ασκούνται στις μετοχές των Goldman Sachs και 3M, ο οποίος ακολούθως «μάζεψε» μέρος των απωλειών του και υποχωρεί κατά 84 μονάδες ή 0,47% στις 17.900 μονάδες. Απώλειες 0,7% για τον S&P 500 στις 2.100 μονάδες, ενώ κατά 1% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.908 μονάδες.

Πτωτική κίνηση και για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 10ετούς να αγγίζει το 1,63% και του 2ετούς να υποχωρεί στο 0,75%.

Παρά, πάντως, τις ισχυρές πιέσεις που έχουν δεχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μοιάζουν ικανοί να εμφανίσουν έστω και οριακά κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν για το δολάριο, με το ευρώ να υποχωρεί στο 1,129 δολ. και το αμερικανικό νόμισμα να φθάνει στα 106,8 γεν.

Στο ένα προς έξι το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να διαμορφώνεται στο 16, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα