Η μεγαλύτερη πτώση του 2017 στη Wall Street

Τη χειρότερη μέρα του έτους κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με «οδηγό» τις τράπεζες, λόγω πιέσεων από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,14% στις 20.668 μονάδες, με την μετοχή της Goldman Sachs να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,2% στις 2.344 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες πάνω από 2,5%. Οι δείκτες κατέγραψαν για

πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, πτώση άνω του 1%. Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,83% στις 5.793 μονάδες.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,42% και του 2ετούς στο 1,26%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην αγορά πετρελαίου, όπου οι τιμές του μαύρου χρυσού κινούνται σταθεροποιητικά, καθώς η αγορά εκτιμά ότι ο OPEC μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της ημερήσιας παραγωγής του. Πάντως ο ενεργειακός κλάδος παραμένει αυτός με τη χειρότερη πορεία από την αρχή του έτους, έχοντας σημειώσει απώλειες κοντά στο 8%.

Πτωτική πορεία και για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς απομακρύνονται – τουλάχιστον προς το παρόν- οι ανησυχίες για εκλογή της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στο χθεσινό debate μεταξύ των πέντε βασικών υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία, κερδισμένος ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος (και ιδιαίτερα αγαπητός στις αγορές) Εμμανουέλ Μακρόν. Ισχυρά κέρδη 10% για τον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 12,5 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα