Στο κενό οι υποσχέσεις Μόντι για στήριξη των αγροτικών τιμών στην Ινδία

Το σύστημα υποστήριξης τιμών της Ινδίας για μια σειρά καλλιεργειών αποτυγχάνει στην πιο κρίσιμη δοκιμασία του: προστατεύοντας τους αγρότες από την πτώση στις πωλήσεις.

Αυτό προκαλεί δυσαρέσκεια στην ενδοχώρα του κράτους και είναι ικανό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην επανεκλογή του πρωθυπουργού Narendra Modi.

Οι τιμές των καλλιεργειών, όπως τα σιτηρά, καρποί ελαιών και όσπρια, κυμαίνονται κάτω από τα επίπεδα που καθορίζονται από την κυβέρνηση σε διάφορες αγορές σιτηρών σε όλη τη χώρα. Το «μαργαριταρένιο» κεχρί διαπραγματεύεται περίπου 24% χαμηλότερα από την τιμή στήριξης που

δίνει η κυβέρνηση, ενώ το καλαμπόκι, ένα από τα σημαντικότερα φυτά που σπέρνονται την εποχή των μουσώνων, κινείται περίπου 7% χαμηλότερα, σύμφωνα με τις τιμές που ανέφεραν ορισμένοι γεωργοί.

Ενώ η συγκομιδή σε υπερχειλισμένες εκτάσεις μετά από ένα τρίτο έτος ικανοποιητικής βροχόπτωσης είναι μια αιτία για τις μειωμένες τιμές, αυτό έχει επιδεινωθεί από την απουσία υποστήριξης του κράτους να εξασφαλίσει εγγυημένα ποσοστά, όπως ανακοινώθηκαν, για μέχρι και 22 καλλιέργειες.

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση Modi διαβεβαίωσε τους αγρότες για τις αποδόσεις που θα ήταν τουλάχιστον κατά 50% υψηλότερες από το εκτιμώμενο κόστος παραγωγής. Ενώ η κυβέρνηση αγοράζει περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής σιταριού της χώρας και περίπου το 40% της καλλιέργειας ρυζιού για τα προγράμματά της για την καλή διαχείριση των τροφίμων, αγοράζει μόνο μικρές ποσότητες αγαθών όπως μουστάρδα και όσπρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα