Στις Βρυξέλλες ο ΥΝΑ για τη φορολογία της Ναυτιλίας

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας προκειμένου να συζητήσει με τους αρμόδιους Επιτρόπους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το 2012 με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το είπε ο ίδιος στη διάρκεια της συνάντησης Εργασίας με το Δ.Σ. της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της χρηματοδότησης

της ναυτιλίας παγκοσμίως και στα σύγχρονα ρυθμιστικά πλαίσια.

Επισημάνθηκε η αξία της τεχνογνωσίας που έχει δημιουργηθεί στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση τα τελευταία 50 χρόνια. Επίσης, τόνισαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και που πιθανόν να επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας στο μέλλον. Υπογράμμισαν στη σημασία που θα είχε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να φροντίσει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα φιλικό περιβάλλον, ώστε μια τράπεζα να μπορεί να έρθει στη χώρα και να προχωρήσει σε επενδυτικό έργο. Αναφέρθηκαν στην παροχή κινήτρων και υποδείξεων προς τους τυχόν φορείς νέων επενδύσεων και σημείωσαν ότι η Ένωση μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία της με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση των κυβερνητικών στόχων προς ανάπτυξη της ναυτιλιακής αγοράς της χώρας.

Την Ένωση εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Βουγιούκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Ξηραδάκης, η Ταμίας κα Κατερίνα Φίτσιου και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Λάιος, Κώστας Ιωάννου και Αντώνης Λαμνίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα