Στις ΗΠΑ μεταφέρεται η «μάχη» των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ Lidl και Aldi

Το άνοιγμα άλλων 900 καταστημάτων ετοιμάζει η αλυσίδα Aldi, ενώ η Lidl ανοίγει τα πρώτα της παραρτήματα στις ΗΠΑ εντός της εβδομάδας.

Η μάχη μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, Lidl και Aldi, κρατά εδώ και μια δεκαετία, αυξάνοντας

τις πιέσεις που ήδη αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη βιομηχανία απο τον πόλεμο τιμών που πυροδοτεί ο αποπληθωρισμός.

Η Aldi είναι γνωστή για τις χαμηλές τιμές της σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και τώρα σχεδιάζει να δαπανήσει 3,4 δισ. δολ. σε ορίζοντα πενταετίας με στόχο το άνοιγμα 900 σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η επένδυση αποφασίστηκε λόγω της πρόθεσης της ανταγωνίστριας Lidl να λειτουργήσει τα πρώτα της καταστήματα στην αμερικανική αγορά εντός της εβδομάδας. Στα σχέδιά της είναι το άνοιγμα 100 καταστημάτων ως το καλοκαίρι του 2018.

Η αμερικανική επέκταση των γερμανικών κολοσσών ιδιωτικής ετικέτας αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στις παραδοσιακές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου του κλάδου, όπως τα σούπερ μάρκετ Wal-Mart και Kroger, που αναμένεται να χρειαστεί να μειώσουν τις τιμές τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία Bain & Co. υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς που θα μετακινηθεί στη Lidl και την Aldi. Τα παραδοσιακά σούπερ μάρκετ δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν πωλήσεις αυτή τη στιγμή.

Προβλέπεται δε ότι οι πωλήσεις στον τομέα των εταιρειών που κάνουν μεγάλες εκπτώσεις, όπως είναι η Aldi και η Lidl, θα αυξηθούν έως και κατά 10% ετησίως μέχρι το 2020 – δηλαδή πέντε φορές περισσότερο από τα παραδοσιακά καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα