Στις 7 Μαρτίου οι προσφορές για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της ΛΑΚΙΤΙΡΑ

Της Στεφανίας Σούκη

Για τις 7 Μαρτίου ορίστηκε η νέα ημερομηνία υποβολής των προσφορών για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της υπό ειδική εκκαθάριση Λακιτίρα Α.Ε. Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.

Με το ρόλο του ειδικού εκκαθαριστή η Deloitte απευθύνει εκ νέου πρόσκληση σε ενδιαφερομένους επενδυτές με σκοπό την πώληση του ενεργητικού της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας. Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός

επρόκειτο να διενεργηθεί στις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο ανεστάλη έως τις 25 Ιανουαρίου δυνάμει της προσωρινής διαταγής που χορηγήθηκε από τνο Πρόεδρο του Εφετείου Αθηνών. Με τη νέα πρόσκληση, ο ειδικός εκκαθαριστής προκηρύσσει εκ νέου ανεξάρτητο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 7 Μαρτίου.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία της εταιρείας (ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων Lakitira Resort & Lakitira Village συνολικής δυναμικότητας 479 κλινών και 239 δωματίων, το 5 αστέρων Lakitira Suites 83 δωματίων με δυναμικότητα 170 κλίνες, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Helona Resort 5* με δυναμικότητα 488 κλίνες και 241 δωμάτια, στην περιοχή Καρδάμαινα της Κώ), τα μεταφορικά μέσα της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας, η οποία διαθέτει επίσης απαιτήσεις 7,3 εκατ. ευρώ και συμμετοχές σε λοιπές επιχειρήσεις, συνολικής λογιστικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες απαιτήσεις κατά λοιπών επιχειρήσεων ποσού 5 εκατ. ευρώ, με βάση τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας.

Με το δεδομένο ότι η υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία αποτελεί δρώσα επιχειρηματική οντότητα, ο υποψήφιος αγοραστής πλέον των περιουσιακών στοιχείων θα αναλάβει 1) τόσο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στην υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία όσο και 2)τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τις συμβάσεις της υπό ειδική εκκαθάριση τελούσης εατιρείας με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες- tour operators κατά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μεταβίβασης του ενεργητικού. Η υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία διατηρεί ενεργές εμπορικές συμβάσεις συνεργασίας με tour operators για τη σεζόν Μαϊου- Οκτωβρίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα