Στήριξη και παρέμβαση στο ΣτΕ από το δήμο Σητείας για την επένδυση των 267,7 εκατ. ευρώ

Αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το οποίο θα ζητεί την επίσπευση της διαδικασίας που αφορά την προσφυγή του περασμένου Μαϊου από πλευράς τοπικών φορέων κατά της επένδυσης των 267,7 εκατ. ευρώ της Minoan Group στην Κρήτη θα αποστείλει ο δήμος Σητείας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε επίσης η πλευρά του δήμου να παραστεί στο δικαστήριο με δικηγόρο,

προς υπεράσπιση του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος της επένδυσης Ίτανος Γαία. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη με 23 ψήφους υπέρ και 1 κατά, από το ΚΚΕ.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πετράκη Πελαγία , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζερβάκης Γεώργιος, καθώς φορείς και πολίτες του Δήμου Σητείας τόσο απ΄ αυτούς που είχαν ταχθεί υπέρ της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσον και απ΄ αυτούς που είναι ενάντια στην προσφυγή και υπέρ του προεδρικού διατάγματος για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Ο δήμος Σητείας τάσσεται υπέρ της πραγματοποίησης επενδύσεων στην περιοχή, «ιδίως όταν πρόκειται για επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού, οι οποίες είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, με σεβασμό προς το περιβάλλον, οι οποίες εύλογα αναμένεται να αποφέρουν σειρά από κοινωνικοοικονομικές ωφέλειες στην περιοχή του δήμου μας, που συνίστανται συνοπτικά στη δημιουργία άμεσων θέσεων εργασίας, στη δημιουργία έμμεσης απασχόλησης λόγω της αύξησης της ζήτησης γεωργικών προϊόντων, της αύξησης της ζήτησης σε όλο το φάσμα του τομέα της παροχής υπηρεσιών, στη δημιουργία εσόδων για το Δήμο, άμεσα και έμμεσα, επενδύσεις που θα συμβάλουν ενεργά στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του προορισμού της Σητείας, ιδίως σε συνδυασμό πλέον με τη λειτουργία του νέου αερολιμένα Σητείας, ο οποίος μπορεί να δεχθεί διεθνείς πτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ληφθεί υπ όψιν ότι, όπως προκύπτει και από τη μαζική αντίδραση τοπικών φορέων του νομού, η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της πραγματοποίησης της εν λόγω επένδυσης, η οποία καθυστερεί εδώ και δεκαετίες από περιορισμένη μερίδα ελάχιστων κατοίκων που δεν επιθυμούν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τονίστηκε ότι το από 7 Μαρτίου 2016 προεδρικό διάταγμα προβλέπει χρήση γης τουρισμού και αναψυχής και σχετικούς περιορισμούς και όρους δόμησης σε απόλυτη συμβατότητα με το ισχύον για την περιοχή ΣΧΟΟΑΠ (Δ.Δ. Ιτάνου) με αυστηρούς όρους προστασίας για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον σε ζώνη εκτάσεως 13.183 στρεμμάτων, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ηπιότερη δυνατή επένδυση

Keywords
Τυχαία Θέματα