Στην υπό πολιορκία Μαντάγια το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας


Λίγες ημέρες αφότου οι εικόνες αποστεωμένων παιδιών και ενηλίκων από την υπό πολιορκία συριακή πόλη Μαντάγια, έκαναν το γύρο του κόσμου, η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό φτάνει στην περιοχή.

Έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ η ανθρωπιστική οργάνωση κατάφερε να προσεγγίσει την πόλη των «ζωντανών-νεκρών» με τους περίπου 40.000 κατοίκους, οι οποίοι από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις, εκείνες της Χεζμπολάχ αλλά και τους αντάρτες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με διεθνή πρακτορεία τα

πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ρύζι και αλεύρι έχουν φτάσει στις πύλες της Μαντάγια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Russia Today το πρώτο κομβόι που μεταφέρει νερό, ρύζι, αλεύρι έχει προσεγγίσει την πόλη, ενώ περίπου 39 είναι τα φορτηγά που αναμένεται να μπουν στην περιοχή για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Ο ανταποκριτής του ρωσικού δικτύου, Μουράντ Γκαζντίεφ, ο οποίος καταγράφει την πορεία των οχημάτων του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ, αναφέρει βέβαια ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση, ωστόσο, επισημαίνει ότι απομένουν μόνο μερικά σημεία ελέγχου για να φτάσουν στους εξαθλιωμένους ανθρώπους της συριακής πόλης.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα