Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η Teva

Η υπερχρεωμένη ισραηλινή φαρμακευτική Teva σκέφτεται να προχωρήσει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας καθώς ο νέος CEO της εταιρείας Kare Schultz ψάχνει τρόπους ώστε να μειώσει το κόστος λειτουργίας της.

Η εταιρεία θέλει να μειώσει τα έξοδά της κατά 1,5 με 2 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 2 χρόνια με το μισό σχεδόν του ποσού που θα περικοπεί να αφορά τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, σύμφωνα με πηγές

που δεν θέλουν να κατονομαστούν.

Η εταιρεία επίσης δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε προσφορά μετοχών στο άμεσο διάστημα. Κατά τις ίδιες πηγές δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και οι στόχοι μπορεί να τροποποιηθούν.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις μπορεί να βοηθήσουν τον Schultz, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας γενόσημων τον προηγούμενο μήνα, να αναχαιτίσει την πτωτική πορεία.

Η μετοχή της Teva κατέγραψε άνοδο κατά 6% νωρίτερα σήμερα στη Νέα Υόρκη ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχει υποχωρήσει κατά 59%.

Αναζητώντας τρόπους για την αποπληρωμή περίπου 35 δισ. δολαρίων χρέους, η Teva πουλά περιουσιακά στοιχεία, κλείνει εργοστάσια και απολύει υπαλλήλους τα τελευταία τρίμηνα.

Η εταιρεία απασχολούσε μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς 57.000 άτομα παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα