Στην έξοδο άλλο ένα μέλος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, μέσα σε μια εβδομάδα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May ζυγίζει αν θα απαλλάξει των καθηκόντων του ακόμα ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου της, μόλις επτά ημέρες από τότε που ο υπουργός άμυνας της υπέβαλε την παραίτησή του εξ αιτίας ενός σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει νέα αναταραχή εν μέσω των συνομιλιών για το Brexit.

Η Μέι πιθανόν να απολύσει τη υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης Πρίτι Πατέλ για μια σειρά από μη εξουσιοδοτημένες συναντήσεις που πραγματοποίησε με ισραηλινούς αξιωματούχους

πίσω από την πλάτη της πρωθυπουργού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Sun και το BBC την Τρίτη, ρεπορτάζ που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θέλησε να αρνηθεί.

Η πρωθυπουργός δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να μιλήσει με την Patel – η οποία είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αφρική - για τις τελευταίες αποκαλύψεις. Μία συνομιλία των δυο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν ληφθεί απόφαση για το μέλλον της υπουργού.

Εάν εξαναγκαστεί σε παραίτηση, η Πατέλ θα είναι η δεύτερη υπουργός που θα αποχωρήσει από το υπουργικό συμβούλιο της Μέι σε μία εβδομάδα, αφού ο Μάικλ Φάλλον παραιτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας εν μέσω κατηγοριών για την προηγούμενη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες.

Για κάποιους, ο τελευταίος πονοκέφαλος της Μέι είναι ακόμη μια άλλη απόδειξη της αδυναμίας της, η οποία επαναφέρει ερωτήματα σχετικά με το πώς η κυβέρνησή της μπορεί να αντέξει αρκετά για να δει το Brexit στη γραμμή τερματισμού. Αν πέσουν περισσότερα ντόμινο - με τη μορφή ανώτερων υπουργών – η τελευταία που θα πέσει θα μπορούσε τελικά να είναι η ίδια η πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα