Στην COSMOTE TV τα δικαιώματα μετάδοσης και του ιταλικού πρωταθλήματος

Η COSMOTE TV κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την καλύτερη προσφορά για τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η διαγωνιστική διαδικασία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, με τις Cosmote TV και NOVA, να διεκδικούν την ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Serie A.

Τελικώς,

σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η CosmoteTV πέτυχε να κερδίσει τον διαγωνισμό και για τα επόμενα τρία χρόνια τα παιχνίδια της Serie A για την νέα αγωνιστική περίοδο θα μεταδίδονται από τα κανάλια της.

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης της Serie A είχε η NOVA την τριετία 2018-2021, ενώ νωρίτερα μεταδιδόταν από την COSMOTE TV, στην οποία και πλέον επιστρέφει.

Η Cosmote TV πέτυχε επίσης να ανανεώσει τη συμφωνία για αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση του NBA, του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, ενώ, ως γνωστόν, έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα των αγώνων του Champions League και του Europa League της UEFA για τα έτη 2021-2024.

Από την πλευρά της η NOVA εξασφάλισε τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος, της γνωστής Bundesliga, από το καλοκαίρι του 2021 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς και του ισπανικού πρωταθλήματος, της Primera Division, δύο διοργανώσεις που μεταδίδονταν από την Cosmote TV.

Επίσης προ ημερών η United Group, μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε στρατηγική συμφωνία με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA).

Μέσω της συμφωνίας, οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα επόμενα χρόνια τους αγώνες της Εθνικής ομάδας ανδρών και περισσότερα από 1.000 παιχνίδια όλων των μεγάλων διοργανώσεων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, οι λάτρεις του μπάσκετ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα από τα κανάλια Novasports:

Τα προκριματικά του FIBA World Cup στα οποία θα λάβουν μέρος 80 εθνικέςομάδες από όλον τον πλανήτη.Την τελική φάση του FIBA World Cup που θα φιλοξενηθεί σε τρεις χώρες(Ινδονησία, Ιαπωνία, Φιλιππίνες) από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.Τα Προολυμπιακά τουρνουά ανδρών και γυναικών το 2024.Τα παιχνίδια των προκριματικών και την τελική φάση του EuroBasket 2025.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς όπως έχει αναφέρει το newmoney, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την Cosmote για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της SuperLeague, στην περίπτωση που υπάρξει κεντρική διαχείριση.

Η Nova έχει αποκτήσει με επιμέρους συμφωνίες τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων όλων των ΠΑΕ για τη σεζόν 2020-2021. Μένει να φανεί στο επόμενο διάστημα εάν τελικώς θα υπάρξει σαφές ενδιαφέρον από πλευράς Cosmote TV για το ελληνικό πρωτάθλημα και εάν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Nova να διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό της τα τηλεοπτικά δικαιώματα της SuperLeague.

Διαβάστε ακόμα 

«Μαγνήτης» επενδύσεων το Μαρούσι: Deals εκατομμυρίων ευρώ στα επαγγελματικά ακίνητα 

Παροχές σε εργαζόμενους: Ποιες δεν θεωρούνται εισόδημα από μισθωτή εργασία και δεν φορολογούνται 

Κανονικότητα με Ταμείο Ανάκαμψης περιμένοντας τα μπουζούκια

Keywords
Τυχαία Θέματα