Στη βάση της Σούδας τα ξημερώματα ο Τραμπ με το Air Force One

Στη βάση της Σούδας στην Κρήτη έφτασε στις 3:07 τα ξημερώματα το Air Force One, προερχόμενο από το Κεμπέκ του Καναδά, όπου και παρέμεινε για λίγες ώρες προτού μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την κρίσιμη Σύνοδο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσέγγισε το αεροδρόμιο της Σούδας από την

ανατολική του πλευρά, κατευθύνθηκε μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Αμερικανικής βάσης Σούδας και απογειώθηκε από την δυτική πλευρά του αεροδρομίου στις 4:41 το πρωί, μόλις ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός του.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Αμερικανός πρόεδρος αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος ή αν συναντήθηκε με στελέχη και προσωπικό της αεροπορικής βάσης, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας ήταν ισχυρά τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου, πετούσε ελικόπτερο μέχρι και λίγο μετά την αναχώρηση του αεροσκάφους.

Τελικός προορισμός του Ντόναλντ Τραμπ είναι η αεροπορική βάση Paya Lebar στη Σιγκαπούρη.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση της Σιγκαπούρης, ενώ η ιστορική συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιηθεί μια μέρα αργότερα και αναμένεται να επικεντρωθεί στον τερματισμό των πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγκιάνγκ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε στο flashnews.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα