Στενό μαρκάρισμα της Μίλαν από Κινέζους επενδυτές

Κινεζικός επενδυτικός όμιλος επιδιώκει να εξαγοράσει την AC Milan του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μάλιστα, επιθυμεί το deal να έχει κλείσει μέχρι τον Ιούνιο.
Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, πρόκειται για κοινοπραξία επενδυτών που προέρχονται από τους τομείς της ενέργειας και των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει στους κεντρικούς άξονες του deal.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,

η Fininvest SpA του Μπερλουσκόνι και ο κινεζικός όμιλος έχουν ήδη συζητήσει σχέδια για την ενίσχυση της ομάδας και η αρχική επένδυση ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τη Μίλαν πιο ανταγωνιστική και όχι για να αποπληρωθεί μέρος του χρέους.

Η ιταλική ομάδα που αποτιμάται στα 775 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ιστορίας της καθώς είναι στην έκτη θέση στην ιταλική λίγκα, βαρύνεται από μεγάλα χρέη και μόλις απέλυσε τον μάνατζέρ της.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει στην κατοχή του την ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα εδώ και 30 χρόνια, αναζητά αγοραστή σε μια περίοδο κατά την οποία η Milan βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας της. Είναι στην έκτη θέση στην ιταλική λίγκα, ενώ απέλυσε τον μάνατζέρ της μόλις πριν τρεις μέρες.

Επιπλέον, μια συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη μεγάλη κινεζική επένδυση σε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα σε λιγότερο από έξι μήνες, αφού μια ομάδα επενδυτών της οποίας ηγείται η China Media Capital Holdings αγόρασε πρόσφατα ένα μερίδιο αξίας 400 εκατ. δολαρίων στην Manchester City.

Keywords
Τυχαία Θέματα