Σταύρος Ιωάννου: Ένας από τους πατέρες του egg

Ο κ. Σταύρος Ιωάννου – αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank - είναι ένας από τον πολύ στενό κύκλο των προσώπων της διοίκησης της τράπεζας που μπορούν να υποστηρίξουν βάσιμα ότι συνέβαλαν στη γένεση του egg που αισίως έφθασε στον 5ο κύκλο του.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκδήλωση για το άνοιγμα του 5ου κύκλου, θέλησε να μιλήσει για την ωρίμανση ενός προγράμματος που έγινε θεσμός

και σήμερα από ένα πρόγραμμα που είχε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας δράσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε μια πλατφόρμα ανάδειξης επιχειρηματικών προτάσεων έτοιμων να βγουν στην αγορά (και ακόμη καλύτερα στη διεθνή αγορά) διεκδικώντας χρηματοδότηση αλλά και ένα μερίδιο στον... χάρτη.

Η απόφαση για να στηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα ελήφθη στη διοίκηση της Eurobank τον Απρίλιο του 2012. Η σκέψη υπήρχε από χρόνια, αλλά η θυελλώδης ανάπτυξη (και της τραπεζικής αγοράς) την έβαζε πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η κρίση και το βίωμα της – από όλους, τις τράπεζες και την επιχειρηματικότητα- ξανάφερε εκείνη τη σκέψη ξανά στο προσκήνιο.

Εκείνο το στοιχείο που μέτρησε στην απόφαση της διοίκησης της Eurobank για να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας ήταν ότι φαινόταν να κερδίζει έδαφος η ιδέα της μετανάστευσης.

Μια παλαιότερη συνέντευξη του κ. Ιωάννου – για τη γένεση του egg:

O αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – Group Chief Operating Officer (CΟΟ) & Διεθνείς Δραστηριότητες γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1961. Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Masters in Banking & Finance από το University of Wales, United Kingdom.

Έχει διατελέσει επικεφαλής στην Barclays PLC με ευθύνη στους χώρους Retail, Private Banking & Operations.

Το 2003 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Millennium Bank με ευθύνη στους τομείς Retail, Private Banking & Business Banking.

Από το 2005 έως το 2008 θήτευσε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Eurobank A.D. Beograd, στη Σερβία, της οποίας και παραμένει μέλος του Δ.Σ. μέχρι και σήμερα.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Retail Banking (2013 – 2014), Πρόεδρος του Δ.Σ. της ERB IT Shared Services (2010-2014), των ERB Financial Planning Services (FPS) & ERB Remedial Services (ERS) (2013 – 2014), αντιπρόεδρος της Eurobank Bulgaria AD (2013 – 2014), της Cardlink A.E. (2013 – 2015), των ERB Eurolife Life Insurance & ERB Eurolife General Insurance (2015-2016), μέλος Δ.Σ. της Bancpost S.A. στη Ρουμανία (2012 - 2013) και της ERB Insurance Group Holdings Α.Ε.(2014-2016).

Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ERB Business Services, μέλος Δ.Σ. της ERB Property Services από το Νοέμβριο 2013 ενώ του έχει ανατεθεί ο ρόλος του Προέδρου του Δ.Σ. της BE – Business Exchanges A.Ε. από τον Ιανουάριο 2014.

Είναι μέλος Δ.Σ. της Eurobank Bulgaria AD από τον Οκτώβριο 2015 και της Eurobank Cyprus Ltd από το Νοέμβριο 2015. Είναι Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα