Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Με οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκινώντας με αρνητικό πρόσημο, ύστερα από χλιαρή αντίδραση των ασιατικών αγορών και της Wall Street στην απόφαση της Fed να συνεχίσει ως έχει την νομισματική της πολιτική.

Αν και στην Ασία, τα πρόσημα ήταν μεικτά, οι κινεζικές αγορές έκλεισαν με πτώση σχεδόν 3% και τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1,5%.

Ο Stoxx Europe

600 ενισχύεται 0,1%.

Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,17% στις 6.000 μονάδες, ο DAX καταγράφουν άνοδο 0,12% στις 9.892 μονάδες, ο CAC 40 με άνοδο 0,3% στις 4.393 μονάδες, ο IBEX καταγράφει άνοδο 0,54% στις 8788 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται 0,16% στις 18.877 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως τα αποτελέσματα τριμήνου, με αυτά της Deutsche Βank και της H&M να ξεχωρίζουν.

Η γερμανική επενδυτική τράπεζα καταγράφει πτώση 0,88% μετά την ανακοίνωση ζημιών 1,15 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα κέρδη προ φόρων ύψους 323 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα στην εταιρική τραπεζική και το επενδυτικό σκέλος υποχώρησαν κατά 30% στα 2,1 δισ. ευρώ, με αρνητική απόδοση στις μετοχές. Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει 24% φέτος.

Η μετοχή της σουηδικής H&M υποχωρεί κατά 3% μετά την ανακοίνωση ότι των αποτελεσμάτων της. Όπως είπε η εταιρεία το ισχυρό δολάρια επηρέασε τα κέρδη τριμήνου, επιβαρύνοντας το κόστος αγοράς. Κέρδη 1,5% για την Airbus μετά τις πληροφορίες (Reuters) ότι η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με το Ιράν για την αγορά 100 αεροσκαφών μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Στις μετοχές πρώτων υλών, η Anglo American καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 100 με κέρδη 4,8% μετά την ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει την παραγωγή της παρά την πτώση στις τιμές εμπορευμάτων. Η παραγωγή του δ' τριμήνου αυξήθηκε κατά 3% ενώ η παραγωγή του 2015 κατά 5%.

«Σίγουρα θα υπάρξουν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά πρώτων υλών. Σε γενικές γραμμές, παραμένουμε ουδέτεροι τόσο για τις μετοχές πρώτων υλών όσο και για τον ενεργειακό, γιατί θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο να είμαστε επιθετικά υποεπενδεδυμένοι, δεδομένων των κινήσεων, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ακόμα έχουμε κάποιον καταλύτη που θα οδηγήσει τις μετοχές σε βελτίωση» υποστηρίζει ο Nick Nelson, επικεφαλής στρατηγικής για τις ευρωπαϊκές μετοχές στην UBS.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων, η ανεργία στην Ισπανία, υποχώρησε στο 20,9% το δ' τρίμηνο από το 21,18% το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ανεργία στο 21,05%.

Keywords
Τυχαία Θέματα