Σταθεροποιητικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σταθεροποιητικές δυνάμεις επικράτησαν στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, κάνοντας μία παύση απουσία ανοδικού μομέντουμ.

Ο MSCI Asia Pacific έκλεισε με οριακή μεταβολή έπειτα απ' το +0,7% που σημείωσε χθες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,22%, ο Kospi στη Ν. Κορέας 0,05% και ο Shanghai Composite στην Κίνα 0,1%. Από την άλλη ο Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε 0,27% καθώς το δολάριο ενισχύθηκε

έναντι του γιεν, και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 0,42%.

Χθες στη Wall Street, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1%, ο Dow Jones 0,9% και ο Nasdaq 1,4%.

Οι χρηματαγορές επηρεάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες απ' την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο αλλά και την αναταραχή στο Λευκό Οίκο που τροφοδότησε τις αμφιβολίες για το εάν ο Τραμπ μπορεί να εκπληρώσει την οικονομική του ατζέντα. Ήδη χθες από το Φοίνιξ ο πλανητάρχης δεν δίστασε να προειδοποιήσει τους βουλευτές και γερουσιαστές πως εάν δεν του εγκρίνουν τη χρηματοδότηση για να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, τότε δεν θα ζητήσει επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να καλυφθούν τα ελλείμματα της κυβέρνησης υπονοώντας ότι θα πήγαινε και σε... στάση πληρωμών!

Παρ' όλα αυτά οι μετοχές, εξακολουθούν να προσελκύουν επενδυτές σε ένα περιβάλλον όπου οι αποδόσεις των ομολόγων εξακολουθούν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και η ισχυρή εταιρική κερδοφορία αρχίζει να... ξεθωριάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα