Σταθεροποιητικά η Wall Street – Πτώση 1,5% για ενέργεια

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο ενεργειακός κλάδος στην αμερικανική αγορά, με την υποχώρησή του να φθάνει στο 1,5%, μετά και την υποχώρηση του μαύρου χρυσού σε χαμηλό πέντε μηνών.

Απώλειες 0,04% για τον Dow Jones στις 20.949 μονάδες, με τις μετοχές των Disney και Chevron να εμφανίζουν την ισχυρότερη πτώση. Στο 0,08% τα κέρδη για τον S&P 500 στις 2.390 μονάδες, ενώ 0,05% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 6.075 μονάδες.

«Ενέργεια και εμπορεύματα είναι οι τομείς που ασκούν

πιέσεις στην αγορά. Επίσης υπάρχουν και κάποια ερωτηματικά αναφορικά με το πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η διακυβέρνηση Τραμπ», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της 50 Park Investments.

Το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει σε χαμηλό πέντε μηνών, χαμηλότερα από τα 47 δολάρια, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και το Brent, μετά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού λιγότερο του αναμενόμενου.

«Το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν η αγορά αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός (σ.σ.: την υποχώρηση των αποθεμάτων) ως ένδειξη ότι υπάρχει υποχώρηση και στην ανάπτυξη της οικονομίας», προσθέτει με τη σειρά του o Quincy Krosby, αναλυτής της Prudential Financial.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην Ουάσιγκτον όπου η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της κατάργησης αρκετών διατάξεων του αμερικανικού συστήματος υγείας, περισσότερο γνωστού ως Obamacare.

Σημαντική παράμετρος για την πορεία της αγοράς και η ανακοίνωση σειράς μακροοικονομικών δεδομένων, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να υποχωρούν κατά 19.000 στις 238.000, ενώ η παραγωγικότητα στο α' τρίμηνο αποδυναμώθηκε άνω των προβλέψεων. Οριακή υποχώρηση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Μάρτιο στα 43,7 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα