Σταθεροποίηση στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στο ιταλικό δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Απώλειες 0,09% για τον Dow Jones στις 19.174 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,19% στις 2.195 μονάδες και τον Nasdaq

να κινείται κατά 0,21% υψηλότερα στις 5.262 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 178.000 νέες θέσεις εργασίας, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,6%. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα δημιουργούνταν 175.000 νέες θέσεις και η ανεργία θα παρέμενε σταθερή στο 4,9%. Η ανακοίνωση, όμως, είχε και μία αρνητική πλευρά, καθώς οι μισθοί μειώθηκαν κατά 2,5%.

«Αυτή η ισχυρή ανακοίνωση ενισχύει την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα, γεγονός το οποίο καθιστά νευρικούς τους επενδυτές», εκτιμά κορυφαίος trader της Wall Street.

Την ίδια ώρα οι συμμετέχοντες στη Wall Street, αρχίζουν να ενδιαφέρονται και για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, με δεδομένο ότι επικράτηση του «Όχι» και τυχόν πολιτική κρίση στην Ιταλία θα δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές συναλλάγματος και στην ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ. Σήμερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,1% και διαμορφώνεται στο 1,065 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου αποδυναμώνεται 0,17%.

Οριακά υψηλότερα τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει στο 2,42% και του 2ετούς στο 1,132%.

Keywords
Τυχαία Θέματα