Σταθεροποίηση στη Wall Street εν αναμονή της ορκωμοσίας Τραμπ

Ήπιες διακυμάνσεις για τις αμερικανικές μετοχές, με το ενδιαφέρον και των επενδυτών να στρέφεται στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Πτώση 0,11% για τον Dow Jones στις 19.780 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,1% στις 2.269 μονάδες, παρά το ράλι με κέρδη άνω του 1% για τον βιομηχανικό κλάδο. Θετική εικόνα για την υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να ενισχύεται 0,11% στις 5.561 μονάδες.

«Η αγορά διακόπτει να πάρει μία ανάσα

και περιμένει την ορκωμοσία. Υπάρχει, άλλωστε, μεγάλη αβεβαιότητα για την πολιτική που θα ασκηθεί», εκτιμά η Kate Warne, επικεφαλής επενδύσεων στην Edward Jones.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές μετοχές επιδόθηκαν σε ένα εντυπωσιακό ράλι μετά την εκλογή του κ. Τραμπ τον Νοέμβριο, στηριζόμενες στις εξαγγελίες του για αύξηση των δημόσιων δαπανών, κυρίως για χρηματοδότηση έργων βελτίωσης των υποδομών, αλλά και εφαρμογής οικονομικής πολιτικής ακόμη πιο φιλικής στο επιχειρείν.

Θετικές οι ειδήσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να υποχωρούν κατά 15.000 στις 234.000, ενώ οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 11,3% τον Δεκέμβριο. Εντυπωσιακή άνοδος στις 23,6 μονάδες για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Philadelphia Fed.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει προσηλωμένο και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου. Ιδιαίτερα ευχαριστημένη η αγορά με τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου της Netflix, με τη μετοχή της γνωστής εταιρείας να ενισχύεται σχεδόν 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα